سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دی 93 - آشنایی با کشور بلیز
دی 93 - آشنایی با کشور بلیز
دی 93 - آشنایی با کشور بلیز
خانه | آرشیو | ایمیل

با اظهار دوستی، دوستی استوار می شود . [امام علی علیه السلام]
امکانات و ابزارها

 RSS ">
 

بازدید روزانه: 5
بازدید دیروز:0
کل بازدید: 7517
نوشته های پیشین
لینکدونی
لینکهای روزانه
تماس با ما
آدرس:تهران،تقاطع خیابان حافظ و ورشو،شرکت سرمایه گذاری و توسعه همکاریهای اقتصادی الند
تلفن:82-02188931980
فکس:02188907358 ایمیل:info@alendcompany.com
تاریخ کشور بلیز

این کشور در دوره‌های مختلف تحت حکومت اسپانیا و بعد هم انگلیس بود و در دوره‌ای  «هُندوراس بریتانیا» نامیده می‌شد و سپس به استقلال رسید. این کشور جزوکشورهای همسود (مشترک‌المنافع) است. گردشگری مهمترین منبع درآمد خارجی این کشور است. در این کشور چشم‌اندازهای طبیعی زیبا و بازمانده‌های تاریخی از دوره مایاها را می‌توان یافت. تولید شکر و موز و مرکبات برای صدور بخش عمده اقتصاد را تشکیل می‌دهد. در عین حال این کشور به مرکزی برای داد و ستد مواد مخدر نیز تبدیل شده‌است و به همین دلیل جنایات و قتل‌های زیادی در آن روی می‌دهد.

مستعمره هندوراس بریتانیا در 1973 به بلیز تغییر نام دارد و در 1981 استقلال یافت. به دنبال توفندی شدید در 1961، مقر پایتخت از بلیزسیتی به جایی دور از دریا و به شهر نوبنیاد بلموپان انتقال یافت. گواتمالا تا 1991 بر ادعای مالکیت بر بلیز به عنوان بخشی از قلمروش ادامه داد.

بلیز به عنوان تنها کشور عضو کاریکام در منطقه آمریکای مرکزی است که تمامی مردم آن به دو زبان انگلیسی و اسپانیایی مسلط هستند.

نام بلیز از زبان قوم مایا آمده و به معنای «آب گل‌آلود» است که به رودخانه بلیز اشاره دارد. میان سال‌های 1500 پیش از میلاد و 300 پس از میلاد تمدن مایا در منطقه بلیز کنونی گسترش فزاینده‌ای یافت، کاوش‌ها در مناطق باستان شناسی همچون، کاراکول، لامانای، لوبا آنتون، «آلتون‌ها» و شونانتونیچ صحت این مدعا و گسترش تمدن مایا را در منطقه بلیز تأیید می‌کند. نخستین ارتباط اروپاییان با این منطقه به سال 1502 و پیاده شدن کاشف اسپانیایی، کریستوف کلمب در سواحل بلیز باز می‌گردد، از سال 1630 میلادی بریتانیا نفوذ خود را در این منطقه گسترش داد و کشتی‌هایی را که حامل مهاجران و مستعمره‌نشینان بریتانیایی بود به بلیز گسیل داشت، در سال 1938 یکی از این کشتی‌های مهاجرنشینان در دریای کارائیب غرق شد. طی سال‌های 1650 و 1800 و در طول این 150 سال بلیز شاهد دزدی‌های دریایی و حمله سرخ‌پوستان و اسپانیایی‌تباران مناطق مجاور بود. در رقابت دو قدرت استعماری یعنی اسپانیا و بریتانیا بر سر بلیز پیروزی از آن بریتانیا بود، در طی نبردی موسوم به نبرد سنت جورجز کی در سال 1798 نیروی دریایی بریتانیا موفق به شکست اسپانیایی‌ها شد.

در سال 1840 بریتانیا این منطقه را مستعمره خود قلمداد و نام آن را هندوراس بریتانیا نهاد. هندوراس بریتانیا در سال 1862 به مستعمره سلطنتی بریتانیا بدل گشت. خودمختاری داخلی در ژانویه 1964 به هندوراس بریتانیا داده شد. در سال 1973 هندوراس بریتانیا به بلیز تغییر نام داد. کشور بلیز در 21 سپتامبر 1981 رسماً از بریتانیا اعلام استقلال کرد. اما گواتمالا که از سال 1800 ادعای مالکیت بلیز را مطرح کرده بود از به رسمیت شناختن استقلال بلیز خودداری کرد. در همین ارتباط نیروهای بریتانیایی همچنان برای دفاع از بلیز در این کشور باقی‌ماندند و مناقشه بین بریتانیا و گواتمالا بر سر بلیز همچنان حل‌ناشده ماند. سرانجام گواتمالا در سال 1991 حاکمیت بلیز را به رسمیت شناخت، هرچند هنوز هم ادعای مالکیت بر بیش از نیمی از بلیز را تکرار می‌کند.



[ ]
+
اطلاعات اساسی کشور بلیز

بلیز کشوری در آمریکای مرکزی  است، پایتختش بلموپان است. جمعیت این کشور 333?200 نفر و زبان رسمی آن انگلیسی استدر سال 1981 از بریتانیا مستقل شده و واحد پول آن دلار بلیز است. مردم این کشور از تبارهای گوناگون و آمیخته سرخ‌پوست، سفیدپوست و سیاه‌پوست‌اند؛ 36 درصد از مردم بلیز مستیزو (دورگه سرخ‌پوست و سفیدپوست) هستند.

عمده‌ترین منابع مالی این کشور کشاورزی، بانکداری و گردشگری است. عمده‌ترین فراورده‌های صادراتی این کشور شکر و طرف‌های اقتصادی عمده این کشور آمریکا، مکزیک و اتحادیه اروپا هستندبانکداری در این کشور از وضعیت مطلوبی برخوردار است.

بلیز کم جمعیت‌ترین و کوچک‌ترین کشور منطقه آمریکای مرکزی به شمار می‌آید. این کشور از شمال با مکزیک و از غرب و جنوب با گواتمالا همسایه است. در شرق این کشور دریای کارائیب قرار دارد. دین اغلب مردم این کشور مسیحی است. 40 درصد از بلیزی‌ها کاتولیک رومی و 31?7 درصد پروتستان هستند.



[ ]
+